torstai 26. maaliskuuta 2015

Kesä mielessä

Vaikka nyt tulikin takatalvi niin tuleva kesä on mielessä. Jonkin verran olen tehnyt kylvöjä ja tässä on kasvihuoneseen menijöitä jos taimikasvatus onnistuu.

Paprika Sweetbite Yummy  on minulle uusi tuttavuus, sen sanotaan olevan erittäin makea ja sillä on oranssit hedelmät.

Pussissa oli peräti 4 siementä! Onneksi kaikki itivät.


Tässä on paprikoista kaivetuista siemenistä itäneitä paprikoita, punaisia pitäisi tulla.


Laitoin kaupan pusseista kolmenlaista tomaattia, Sweetbaby, Sungold ja Black CherrySungold on myöskin uusi tuttavuus minulle ja sillä sanotaan olevan erittäin korkea sokeripitoisuus, oranssit hedelmät.



Ja nämä ovat viime kesänä kasvaneesta  Ildistä otettuja siemeniä. Syksyllä laitoin siemenet kuivumaan talouspaperin päälle ja nyt keväällä istutin. Laitoin puolikkaan paperin siemenineen multaan.


Ihan hyvin itivät.


Tältä Ildi näytti viime kesänä. Tekee keltaisia pieniä tomaatteja.



Takatalven myötä tilhet ilmestyivät pihlajanmarjoja etsimään.  Marjoja ei ole enää paljon jäljellä.

 Sunnuntaina siirrytään taas kesäaikaan. Toivottavasti sääkin muuttuu kesäisemmäksi.

sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Hienohelma

Tämän hienohelman ostin joulun aikaan kun kävin joulukukkaostoksilla.  Talven aikana varisteli "neulasia" ja muutama oksa kuivui kokonaan pois. Hieman huolestuin, että näkeekö kevättä. Mutta kun valo alkoi lisääntyä, myös kasvi piristyi.



Ruukku on käynyt pieneksi, joten on aika päästä isompan ruukkuun ja saada uutta multaa evääksi. Juuret olivat täyttäneet ruukun kokonaan. En saanut ruukkua muuten pois kuin rikkomalla sen.



Juurilla on kokoa. Kasvi varastoi vettä juurimukuloihin, joten ei haittaa, vaikka kastelu joskus unohtuisikin.



Tämäkin pääsi altakasteluruukkuun. Sitten vien hänet itäisen ikkunan ääreen ettei aurinko porota liikaa.



Tässä odottelee isompaa ruukkua lehtikaktuksen taimi, joka tarttui jostain ohimennessä käteeni viime vuonna.

Jännä nähdä millainen hänestä isona tulee.

Liekkö kellään muulla samanlaista vikaa hyppysissä, että niihin tahtoo tarttua pistokkaita ja siemeniä milloin mistäkin??

lauantai 7. maaliskuuta 2015

"Paukku-Pate"

Tai mikä hänen oikea nimi lieneekään? Käsittääkseni on jokin tyräkki. Jos esim. lehti katkeaa, haavasta vuotaa valkeaa maitiaisnestettä. Aikoinaan sain tämän kasvin siemeniä tuttavalta, joka sanoi sitä Paukku-Pateksi.

 Heh, fasaanikin näkyy sattuneen kuvaan :)

Lempinimi juontaa siitä, että kun siemenkota on kypsä, se paukahtaa auki ja siemenet ropisee mihin sattuvat osumaan. Pikkutaimia löytyy ainakin emokasvin juurelta.

Siemenkotia mullan pinnalla. Itse kukka on mitätön ja valkoinen, joka tulee kasvin varteen.

Yllätyksiä putkahtaa myöskin kukkaruukuista, jotka ovat kaukana Paukku-Patesta. Tämä löytyi huonekuusen juurtelta, tosin en ole varma onko tämä pikku-pate vai mikä ois? Pitänee laittaa ruukkuun ja katsoa mikä tästä kasvaa.


Pikku-Patet istutin omiin ruukkuihinsa ja emon altakasteluruukkuun.


Olen vähitellen siirtynyt pääasiassa altakasteluruukkuihin. Kastelu hoituu, jos on pitempäänkin poissa. Kirppareilta olen löytänyt hyviä keskikokoisia altakasteluruukkuja noin 1 eurolla.

Multahommat jatkuu vielä. Vähän olen laiska vaihtamaan koko kasvin uuteen ruukkuun, viimeistään vaihdan sitten kun ei enää mahdu entiseen. Useimmiten vaihdan vain pintamullan.